F72 BLOG

2 februari 2020

Een 16-koppige delegatie trok naar het FoMu Antwerpen voor de overzichtstentoonstelling "Present" van S.Vanfleteren. In een overvol museum kregen we dezelfde gids aangeboden als met de tentoonstelling van Ai WeiWei. Door de vele bezoekers was het hier en daar wel behelpen om rond de gids te verzamelen. Toch waren de meeste F72-ers opgetogen over de begeleiding en uiteraard ook over de tentoongestelde werken. Ons bezoek hebben we afgerond in het Pixel-café, dat we verlieten wanneer de deuren sloten.


16 december 2019

Een delegatie van de club trok nog eens naar FC Icon, nu voor een lezing over straatfotografie door Marc Pennartz. Na een bespreking van meegebrachte werken uit het publiek gaat de gastspreker over naar zijn benadering van deze vorm van fotografie. Het is erg duidelijk dat de meningen hierover nogal ver uit elkaar liggen.


1 december 2019 

Enkele moedige leden trotseerden de winterkoude om een interessante wandeling door Leuven te maken. Aangekomen in het station werden we opgewacht door onze gids van dienst (Carine). Ze loodste ons langs minder gekende delen van de stad tot de oude site van Interbrew. Vandaar ging het dan richting centrum. Na een aangenaam en lekker middagmaal kwamen we aan in Leuven-Centraal (of is dat iets anders?). Het centrum was helemaal in de ban van de kerstmarkt die op het decemberprogramma stond. Na een bezoek aan de site van het M-Museum en de schouwburg ging het terug richting treinstation. Na een warm of koud drankje zochten we de trein op...maar voor het donker waren we toch niet thuis.


1-2-3 november 2019 

Dit waren de data van ons 47ste Foto- en Digisalon. Dit jaar was er een belangrijke stap in de vernieuwing van onze tentoonstelling. Een eerste maal werden onze gloednieuwe (en door de club gemaakte) panelen gebruikt. Zowel deze, als onze foto- en digitale werken werden erg gesmaakt door de talrijke bezoekers, die we langs deze weg nogmaals bedanken voor hun komst en positieve commentaren. 


8 september 2019

5 leden (waarvan 3 met gevolg) trokken met de KAVF naar Valkenburg. Het stadje kwam in zijn geheel wat on-Nederlands over. Er was wel het bekende water (de Geul) in de stad, maar daarnaast waren er de hellende straten en de hoogteburcht, die ons duidelijk maakten dat we toch in een ander deel van Nederland waren. We kregen een rally (met foto-opdrachten) voorgeschoteld die in twee delen kon afgewerkt worden. We hadden tijd genoeg, dus konden we op een rustige manier wandelen en voldoende de tijd nemen om 's middags wat te gaan tafelen. Na onze tweede ronde was het tijd om de resultaten deftig op papier te zetten en dan kon zeker een (?) natje niet ontbreken. Alle deelnemers waren mooi op tijd aan de bussen zodat we rond half negen 's avonds terug in Antwerpen waren. Een fijne dag, ook al omdat de regen zo vriendelijk was er uit te vallen tijdens ons middagmaal !!!


23 juni 2019

Ons eerste deel van het werkingsjaar wordt afgesloten met een fotoshoot van de oude treinstellen in Baasrode. Het zeer warme weer slaat nogal snel op armen en benen. Toch worden de oude treinstellen nog gedurende 1,5 uur op de sensor vastgelegd.

Daarna hebben we ons natje dubbel en dik verdiend.


19 mei 2019

De uitstap naar de "Verbeke Foundation" moest op het laatste moment geannuleerd worden. Het museum was gesloten door een privé-event.

Als alternatief maakten we een wandeling door Fort VI te Wilrijk en langs de gebouwen van de Topsportschool en de Universiteit.

We besloten onze wandeling, die zowaar onder een zonnetje verliep, in Café "Scala" met een fris of een heet drankje.


4 mei 2019

Ons jaarlijks etentje ging door in "Restaurant 't of in Hove". Ondanks de lawaaierige omgeving werd het toch een geslaagde avond.28 april 2019

We doen mee aan de rally van SFNK ingericht door Brafodia. Een parcours in twee lussen brengt ons door het stedelijke- en natuurlandschap van Brasschaat. Naast de traditionele rallyvragen staan er uiteraard een aantal fotografische opdrachten op het programma. Ook traditioneel Belgisch was de fikse bui die we op de terugweg mochten meepikken. De resultaten van onze beelden moeten verder in de club besproken worden voor dat we alles inleveren tegen 30 juni e.k.


25 maart 2019

Een delegatie van de club woont de lezing bij over smartphone-fotografie bij Icon FC. Lesgever van dienst is Frederic Paulussen.


20 januari 2019

Onze clubuitstap brengt ons naar het Centraal Station van Antwerpen, waar we zowel in binnen als buiten opnames maken. Achteraf vereren we Brasserie Royal met ons bezoek.


18 november 2018

Met een grote delegatie van de club brachten we, in het kader van onze clubuitstappen, een bezoek aan het salon van FG Spectrum.

Het niveau lag erg hoog en we konden dan ook met volle teugen van de werken genieten.


2 - 3 - 4 november 2018

Op vrijdag 2 november begon met een openingsplechtigheid en receptie het 46ste Foto- en Digisalon. Met onze nieuwe opstelling en verlichting in de gang creëerden we aangenamer kader voor onze bezoekers. Gelukkig konden we hen dan ook in grote getale ontvangen.

We willen langs deze weg nogmaals onze bezoekers danken voor hun aanwezigheid en hopen hen uiteraard volgend jaar terug op ons salon te mogen ontmoeten.


18 oktober 2018

Een aantal leden (GilbertA, Imre, Eddy en Eric) waren present bij de Kon. FC Licht en Schaduw om fotowerk te presenteren. Ria, Rita, Jo, Alice, Gilbert en Luc hadden hun werken meegegeven. Het werd een interessante avond. De reacties van de leden van L&S waren over het algemeen zeer positief (ook het daarop volgende weekend kreeg ik nog positieve commentaren). Voor ons was het dan weer een mooie gelegenheid om werken uit de kast te halen en aan een breder publiek te tonen.


16 september 2018

Een fotowandeling bracht ons van het MAS naar het Havenhuis, dan naar Park Spoor Noord en zo terug naar de Hanzestedenplaats. Het werd een gezellige dag met hopelijk zeer bruikbaar fotomateriaal, die afgesloten werd met een etentje in "Ellis Gourmet Burger". 


7 september 2018

Een misschien wat te kleine delegatie ging mee met de KAVF op uitstap naar Rijsel. Onder een stralend zonnetje werd er gefotografeerd en werden de zoekopdrachten uitgevoerd. Het gekende "natje en droogje" kon ook niet ontbreken.5 mei 2018

Het jaarlijks clubetentje ging weer door in Restaurant "Het Rooi". Ondanks een kleinere bezetting dan normaal maakten we er een geslaagde avond van.


26 maart 2018

Een aantal clubleden woonden de presentatie bij van Rudi Wouters. Een manifestatie ingericht door Icon Wilrijk FC.


28 januari 2018

Een groot deel van de club bezocht het FoMu Antwerpen. Onder deskundige leiding maakten we kennis met het werk "Mirror" van Ai WeiWei. We bezochten ook de nevententoonstelling "Ebifananyi" van Andrea Stultiens. Napraten deden we met zijn allen in het museumcafé Pixel. Een organisatie van Carine VC, waarvoor dank.

 


15 januari 2018

Een delegatie van de club (G.Aerts, E.Wellens en E.Mattheyses) jureert de salonfoto's van FC Zefoda Zemst.


21 december 2017

Een delegatie van de club woont een lezing bij van natuurfotografe Bie Lievens, georganiseerd door de Kon. FK Licht & Schaduw.


3 - 4 - 5 november 2017

Op vrijdag 3 november openden we onze deuren van het 45ste Foto- en Digisalon. Weer kon onze tentoonstelling rekenen op een grote schare bezoekers. Als proef kregen de werken in de gang een meer vrije opstelling. De commentaren hierover waren zeer positief. We gaan dit in de toekomst zeker behouden en als het kan uitbreiden. 

Het einde van dit salon betekent voor ons de start van een nieuw werkingsjaar dat hopelijk weer uitmondt in een succesvolle tentoonstelling.

We willen langs deze weg nogmaals onze bezoekers danken voor hun aanwezigheid en hopen hen uiteraard volgend jaar terug te mogen ontmoeten.23 oktober 2017

Projectiemiddag bij FG Mikpunt. Een delegatie van de club trok naar Merksem. We stelden daar een gevarieerd programma voor van F72 Cocktails, 1-minuut reeksen en audiovisuele reeksen. We konden op het einde rekenen op een warm applaus en positieve commentaren.10 september 2017

Met zijn vieren trokken we in het spoor van de KAVF naar Roermond. Het werd een gezellige dag met een leuke fotorally en de nodige fotografische proeven. De dames hadden er een erezaak van gemaakt alle beelden te vinden en dat is hen dan ook gelukt. Gilbert en ik konden ons concentreren op de foto's. Hopelijk leiden onze inspanningen tot een of andere prijs, maar ons moto blijft: deelnemen is...

Hopelijk kunnen we volgend jaar toch met een grotere delegatie op reis gaan. Die is weer voorzien op de tweede zondag van september.


29 april 2017

Het jaarlijks clubetentje ging dit jaar door in Brasserie "Het Rooi" te Berchem.14 maart 2017

Uitwisselingsproject met Kon. FG Spectrum. Een grote delegatie gaat met nieuw werk op bezoek in het CC.Berchem. De leden van Spectrum bespreken dit werk op dezelfde manier als ze hun werk bespreken tijdens eigen fora.

Dit was voor veel van onze leden de kans op een extra "Extern Forum", waar ze denkelijk de nodige inspiratie opdeden om hun werken eventueel te verbeteren.

In december komen de leden van de Kon. FG Spectrum bij ons op wederbezoek.13 maart 2017

Een aantal leden wonen een lezing bij door Michel Van Reeth over "Muziekrechten bij gebruik van muziek tijdens een digireeks".

Dit gebeurde op uitnodiging van FC Icon. 


22 december 2016

Een delegatie van de club woont de lezing bij van Bart Heirweg bij de Kon. FG Dafofi Schelle.

Bart heeft ons dwars door België, van de kust tot op de Hoge Venen, geleid met natuurfoto's. De vertoning was een afwisseling van landschaps- en dichtbijfotografie (macro).


4-5-6 november 2016

Op vrijdag 4 november openden we onze deuren van het 44ste Foto- en Digisalon. Ook dit jaar konden we rekenen op een zeer ruime publieke belangstelling. Zowel fotografen van bevriende fotoclubs als kennissen en sympathisanten bezochten onze tentoonstelling. We kregen over het algemeen zeer lovende commentaren over onze werken. Dit is zeker een motiverende factor voor onze leden naar 2017 toe.

We willen langs deze weg nogmaals onze bezoekers danken voor hun aanwezigheid en hopen hen uiteraard volgend jaar terug te mogen ontmoeten.


19 september 2016

We hadden een fotopresentatie met werk van onze leden bij FC Zefoda Zemst. Het werd een interessante avond die werd besloten met een welgemeend applaus van de leden van Zefoda.

Gepresenteerde werken van: Ria Tubbax, Rita Buysse, Stan Wauters, Gilbert Aerts, Jo Vloemans, Luc Van de Veken, Paul De Bruyn, Paul Machiels en Eric Mattheyses.


11 september 2016

We trokken met een delegatie van de club naar Haarlem. Dit in het teken van de jaarlijkse foto-uitstap die ingericht wordt door de KAVF. Het werd een leuke tocht met fotograferen en fotografische vragen oplossen. Bij de KAVF zijn ze al volop plannen aan het maken voor volgend jaar. Dan zijn we weer van de partij!


16 april 2016

Het jaarlijks clubetentje ging dit jaar door in Restaurant Sur Place te Aartselaar.


11 april 2016

Een delegatie van de club woont, op uitnodiging van Icon FC, een spreekbeurt bij van Ben Goossens. Internationaal geroemd fotograaf vooral door zijn surrealistische werken.